بنا به سایت ویکی پدیا تجارت الکترونیک اینگونه تعریف شده است : فرایند خرید، فروش یا تبادل محصولات، خدمات و اطلاعات از طریق شبکه‌های کامپیوتری و اینترنت است.

به زبان دیگر، منظور ما از تجارت الکترونیک ارائه هرگونه خدمات و یا کالایی است که منجر به دریافت پول از مشتری شود. ما میخواهیم یاد بگیریم که از چه طریقی میتوانیم محصول و یا خدماتمان را بفروشیم و در قبال پول دریافت کنیم.

وقتی به کسی میگویم که میتواند با حداقل هزینه (مثلاً ??? هزار تومان برای شروع) یک کسب و کار واقعی راه اندازی کند و پس از به بار نشستن آن درآمدهای میلیونی واقعی را تجربه کند، عمدتاً با تعجب زیاد مخاطبم روبرو میشوم.

خب در این مطلب میخواهم به یک سوال مهم پاسخ دهم، برای کسب درآمد از اینترنت به چیزهایی نیازمندیم ؟

با کمی جستجو در سایتهای مختلف نکات و مطالب مشترکی پیدا میکنیم که من هم ابتدا آنها را بررسی میکنم و سپس نکات اساسی تر را مطرح میکنم. البته تلاش خود را برای بررسی متفاوت و کامل تر از نکات اشتراکی نیز داشته ام.

نکات مشترک..

انتخاب نام و ثبت دومین

در قدم اول ما نیازمند آن هستیم تا یک نام برای سایتمان انتخاب کنیم تا توسطش شناخته شویم، نام بهتر است در سایر دومین ها قبلاً ثبت نشده باشد.

به طور مثال اگر میخواهیم test.ir را ثبت کنیم، بهتر است قبلاً test.com ثبت نشده باشد. همچنین نام هرچه روان تر و به یادماندنی تر باشد بهتر است. اگر تمایل داشتید با ارسال ایمیل به ( support@parsdatam.ir) و ذکر مشخصات خود، ما به صورت رایگان چند نام پیشنهادی برایتان پیدا میکنیم.

در حال حاضر هزینه ثبت یکساله دومین آی آر ? هزار تومان و سایر دومین های رایج (com, net, org, info, us, ws) حدود ?? هزار تومان است. دومین ها به صورت یک تا پنچ ساله قابل ثبت هستند و پس از آن نیز میبایست تمدید شوند.

برای چک کردن باز بودن دومین مورد نظرتان به اینجا مراجعه کنید.

انتخاب میزبان مناسب (هاست)

هاست به فضایی میگویند که شما به صورت سالیانه اجاره میکنید تا اطلاعات، تصاویر و مطالب خود را روی آن قرار دهید تا افراد بتوانند از آنها استفاده کنند.

پنچ نکته حیاتی برای انتخاب هاست مناسب باید در نظر گرفت :

 کیفیت، پایداری و درصد آپتایم بودن

 اعتبار شرکت مورد نظر

 قیمت مناسب

 بک آپ گیری اتوماتیک

 پشتیبانی (فوق العاده مهم)

 استفاده از مدیریت محتوای مناسب

دو راه کلی برای مدیریت محتوا وجود دارد، اولی استفاده از سیستم های رایگان موجود مانند جوملا، نیوک، دیتالایف و غیره است و راه دوم طراحی یک سایت اختصاصی.

البته معجزه ای در دنیای مدیریت محتواها به نام وردپرس نیز وجود دارد که هسته آن رایگان است و میتوان هر نوع نیازی را با پرداخت هزینه ای معقول سفارشی سازی کرد.

 نکات اختصاصی

 اتصال به سیستم پستی، آری یا خیر ؟!

سیستم های پستی، شرکتهای واسطی هستند که در ازای دریافت حق عضویت سالیانه ما را به اداره پست متصل میکنند. ما کالا را برای مشتری ارسال میکنیم و خریدار وجه محصول را به مامور پست پرداخت میکند. آن شرکت به صورت دوره ای با ما تسویه حساب میکند که البته درصد مشخصی کارمزد بابت این سرویس از ما کسر میکند.

موضوع اینجاست، با وجود برخی از مشکلات مانند تاخیر در ارسال و بازگشتی های زیاد و بی مورد موجب نارضایتی مشتریان میشود، آیا بازهم عضویت در این سیستم درست است یا خیر ؟

توصیه من این است که سعی تان بر این باشد با سیستم خرید نقدی کار کنید.

سیستم پرداخت آنلاین بگیرید

برای دریافت وجه محصولات و یا خدمات خود به صورت آنلاین میبایست با یکی از بانکهای ارائه دهنده خدمات بانکی قراردادی را عقد کنید. از بین بانکهای موجود در حال حاضر بانک ملت آسان ترین شرایط را برای این عضویت دارد. بانک ملت در حدود دو روز سیستم را برای شما راه اندازی میکند، کارمزدی کسر نمیکند و همچنین در لحظه واریز وجه به صورت آنی پول را به حسابتان واریز می نماید.

در صورتی که به هر دلیلی تمایل به عقد قرارداد با بانک را ندارید (مثلاً شرایط مالیاتی)، میتوانید با شرکتهای واسطه که درصد مشخصی کارمزد از هر پرداخت را کسر میکنند، قرارداد ببندید. برخی از این شرکتها عبارتند از زرین پال، پارس پال، پی لاین و غیره.

 آموزش رایگان دهید

برای اینکه بتوانید در دنیای وب فروش مناسبی داشته باشید، از اصولی ترین کارها این است که مطالب آموزشی مرتبط با حوزه فعالیت خودتان را به صورت رایگان در وبسایتتان قرار دهید تا بازدیدکنندگان از آنها استفاده کنند.

 عضوگیری کنید

بدون اغراق میگویم حدود ?? درصد از بازدیدکنندگان برای بار دوم به سایت ما باز نمیگردند. برای اینکه بتوانیم کاربرانمان را به سایت برگردانیم میبایست از سیستم عضویت استفاده کنیم. فایل های آموزشی رایگان نکته قبلی را میبایست از طریق این سیستم عضویت به کاربران مان ارائه کنیم.

نکته بسیار مهم اینجاست، از ارسال ایمیل های زیاد و اسپم گونه اکیداً خودداری کنید.

 از سیستم های ایمیل مارکتینگ استفاده کنید

بدون تردید هنوز هم یکی از بهترین روش ها برای افزایش فروش اینترنتی ارسال ایمیل های گروهی و تبلیغاتی است. اولویت ارسال ایمیل به کاربران سایت خودمان است.

 از سیستم های پیامکی استفاده کنید

برای در ارتباط بودن، تایید سفارش و جذب سفارش استفاده از سامانه های پیام کوتاه توصیه میشود. همچنین اطلاع رسانی محصولات جدید به روش اصولی به مشتریان خودمان از طریق پیامک بازده بسیار مناسبی دارد.

 همکاری در فروش بدهید

یکی از راههای بسیار عالی برای افزایش فروش طراحی سیستم همکاری در فروش است که کاربران با عضویت در آن و فروش محصولات ما درصد مشخصی پورسانت دریافت کنند. با اینکار بدون دردسر محصولاتمان به فروش خواهد رسید. همچنین اکیداً توصیه میکنم درصد پورسانت قابل توجهی در نظر بگیرید تا قانون برد برد پیاده شود.

 مشاوره رایگان بدهید

مهم نیست در چه زمینه ای فعالیت میکنید، یکی از مشتری نوازترین خدمات، ارائه مشاوره رایگان به صورت آنلاین است. سیستمی طراحی کنید و از طریق آن به کاربران خود مشاوره رایگان ارائه بدهید.

 همچنین اگر میخواهید سایت خود را راه اندازی کنید و دنبال سریع تر راه حل هستید توصیه میکنیم پکیج شرکتی پارس داتام را مطالعه کنید.

نویسنده : امیرعلی نیک آیین

فهرست